Seguidors

martes, 28 de septiembre de 2010

Pollastre amb poma

Caldrem.
1 pollastre.
1 ceba.
1 tomàquet gran
1 bouquet d'herbes.
1 cap d'alls
1/2 pebrot vermell.
1/2 pebrot verd.
1 poma (golden )
Oli d'oliva.
Sal/pebre.
1 got de vi (com que no tenia vi negre li he post blanc també serveix cava)


Elaboració:

Tallem la ceba en 4 parts, els pebrots a tires, la poma a quadradets, pelem el tomàquet i el trinxem, salpebrem el pollastre.

En una cassola amb oli d'oliva posaem el bouquet d'herves, al cap d'alls, la ceba, els pebrots  , el tomàquet, la poma, el pollastre i el vi, deixem que faci xup-xup a foc baix fins que sigui fet, rectifiquem de sal si cal i ja podem servir.

Crema de marisc

Caldrem:

4 galetes.
Safrà.
1 ceba gran.
2 dents d'all.
Pastanagues (he posat les 2 ultimes)
2 Patates grans.
1 tomàquet pelat.
1 Carbassó. (teòricament no porta)
1 Xorre't de conyac
1/2 copa de vi blanc.
1 l. de brou de peix (sempre tinc congelat, tot i que si el compreu també va bé)
Despulles de les gambes, llagostins, etc..
1/2 got de nata.
1/2 got de llet.
Oli d'oliva.


Elaboració:


En un olla posem l'oli i sofregim la ceba, l'all, afegirem la pastanaga pelada i tallada, el tomàquet, el carbassó i les patates tot net, pelat i tallat, quan sigui pot-xat afegim les despulles, ho sofregim i anem aixafant els caps amb una cullera de fusta.


En un morter piquem el safrà i les galetes, ho afegim, posem el xorre't de conyac i framblejem.


Un cop fet posem el vi, deixem reduir i ara el brou, ho deixem 15 minuts i triturem tot, ho passem per el xinés.


Un cop fora del foc corregim de sal i li posem la llet i la nata i ja ho podem servir.



Salut!

lunes, 27 de septiembre de 2010

Arròs al estil de la Sonia.

Aquest arròs tan bó, no sabia com anomanarlo i com que la recepta l'he tret del Bloc L'exquisit de la Sonia, he deciit donarli el nom :P




Ens caldrà:

Arròs (la quantitat que vulguem fer)
Llagostins (a parts iguals d'arròs)
Cacahuets (a la recepta original és un 30% de la quantitat d'arròs, jo he sigut mes generosa poder 50-60%)
Julivert Picat.
Oli d'oliva.
Sal/ pebre al gust.

Elaboració:
Bullim l'arròs, colem, refredem i reservem.
Pelem els llagostins (guardem les closques per fer crema de marisc o brou , es poden congelar), els trocejem, salem  i saltejem en una paella amb un xic d'oli, un cop fets ho afegim tal qual amb el suquet i tot
sobre l'arròs i barrejem.
Trenquem els cacahuets a bocins i afegim a la mescla, piquem el julivert ben fi i fem la mateixa operació.
Afegim l'oli d'oliva i salem si cal.
Bon profit.
P.D: Avui no publico segon plat, el suquet de peix de divendres que em va sobrar, li vaig retirar les patates i el vaig congelar que es el que s'ha emportat el meu marit, si no sempre es por preparar una truita francessa.

viernes, 24 de septiembre de 2010

SUQUET DE RAP.



Necesitarem:

1 rap.
1/2 l. caldo de peix (ho farem amb el cap del rap, les closques i caps del llagostins i verdures)
Llagostins.
Calamar.
1 Ceba.
All.
Tomàquets pelats i sense llavors.
Patates.
Julivert.
picada (avellanes, safrà i galetes maria)
1 copa vi blanc.
Oli.
Sal/pebre.

En una paella sofregim la ceba, afegim l'all, un cop cuit posem el tomàquet i sofregim bé. (triturem tota la mescla) i tornem a posar en la paella, afegim el calamar, quan sigui cuit posem el brou i les patates en làmines fines, posem el vi, quan les patates estiguin gairebé afegirem els llagostins si son sense pelar (jo en aquest cas, com els he pelat i tret l'intestí i netejat, els he posat a l'ultim moment per que es fes amb la calor residual) posem la picada, el rap i per ultim els llagostins pelats.

Ho guarnim amb julivert.

Salut!!

MINESTRONE.

Ens caldrà:

1 l. de caldo de carn o de verdures (sempre tinc al congelador)
Bàsicament tot tipus de verdures.
Pastanaga.
Patata.
Carbassó.
Ceba.
Porro.
Tomàquets.
Api.
Espàrrecs de marge.
Oli d'oliva.


Elaboració:

Tallem totes les verdures en cuadrets petits.
En la mateixa olla posem l'oli i sofregim les verdures, la ceba, porro, pastanaga, carbassó api, espàrrecs i patata, ho deixem fer, quan sigui poxadet afegim el tomàquet (també tallat en quadrets i sense la pell ni les llavors), ho deixem uns minuts i posem el caldo, ho deixem bullir i corretgim de sal.


jueves, 23 de septiembre de 2010

CREMA DE CARBASSÓ.

Necessitarem:
1 ceba.
3-4 carbassons.
4 patates.
Oli d'oliva.
1 xic de nou moscada.
Sal/pebre al gust.
1/2 got de nata líquida.
1/2 got de llet.


Elaboració:

En una cassola posem l'oli d'oliva a foc suau, afegim la ceba tallada i afegim sal, un cop sigui cuita afegirem el carbassó tallat i les patates, també netes, pelades i tallades. Ho deixem coure tot un cop sigui fet ho cobrim d'aigua i ho deixem coure 15' aprox, si veiem que necessita mes aigua li afegim, triturem tot i rectifiquem de sal, afegim la nou moscada i retirem del foc, un cop sigui fora del foc afegim la llet i la nata i barrejem bé.
Ja podem servir.

Per guarnir, jo sempre li poso un xorret de nata i un pols de julivert (de pot que te poc aroma)

Salut!

Pit de pollastre arrebossat al pebre picant.

Ens caldrà:

Pit de pollastre.
Sal.
Ou batut.
Farina.
Pebre vermell picant.
Oli .( Per les fritangas faig servir de girasol)
2 dents d'all

Elaboració:

Batim l'ou i resevem.
En un recipient barrejem la farina i pebre vermell (depenent de si ho voleu mes o menys picant, posarem mes o menys pebre) Aquest cop li he posat 70x30.

En una paella amb l'oli posarem les dues dents d'all partides per la meitat i aromatitzarem l'oli.

Salem els pits de pollastre, els pasem per la farina, després per l¡ou i tornem a pasar per la farina, i el fregim a la paella que tindrem amb l'oli calent.

Retirem i posem a la carmenyola.
Salut!

miércoles, 22 de septiembre de 2010

NEW HOT DOGS

Aquesta recepta la vaig veure per la tele, no recordo el programa ni el canal, ja fa molt de temps, i quan tinc visites inesperades i la nevera vuida (com pot ser un dijous, per que fins divendres no vaig a fer la compra gran) em treu de més d'un compromís.

Necessitarem:
Salsitxas.
Formatge ratllat.
Ketchup.
Pa de motlle.

Elaboració:

Agafem el pa de motlle i l'aplanem bé, pasant dos o tres cops (o els cops que caguin) fins aconseguir que sigui el mes prim possible.

 Afegim el formatge ratllat (o no) segons us agradi més, a continuació afegim una línia de ketchup i posem la salsitxa a sobre.
Ara només ens caldrà enrollarlo i possarlo al forn que ja tindrem previament escalfat fins que el "hot dog" agafi color.
Ara ja ho podem posar a la carmenyola per quan marxem a treballar.


Salut!

NOTA: Recordem que sigui fred abans de posar a la carmenyola per tal que la humitat de la condensació no  tregui la textura cruixent, sinó quedaria com mullat.

martes, 21 de septiembre de 2010

AMANIDA DE POMA, PERNIL, FORMATGE I NOUS

Imgredients:

Enciam.
Pernil dolç.
Poma.
Nous trinxades.
Formatge (eddam)
Orenga.
Oli doliva.



El vinagre i la sal ho posarem a part per tal de que no s'ens rovelli (vinagre), ni tregui el suc dels ingredients (la sal)
En venen paquetets individuals d'oli vinagre i sal, per portar a l'oficina (jo els compro al mercadona, però segur que en trobareu en qualsevol botiga)

Ho tallem tot i ho anem afegint, al final posem l'orenga i l'oli d'oliva.

NOTA: La poma si es rovella, això es inevitable, la podeu substituir per quelcom fruita.

Salut!